Informații utile

Știm ce să cerem?

    Într-o piață în continuă mișcare și evoluție, în care reclamele agresive atrag clienții oferindu-le produse la un preț mic și de o calitate îndoielnică, venim în sprijinul dumneavoastră oferindu-vă posibilitatea de a cunoaște, înainte de a pleca la drum, ce tipuri de profile să alegeți și caracteristicile lor.

După cum o să vedeți, siglele firmelor producătoare de profile P.V.C. sunt bogat colorate pentru a atrage clienții, ascunzând uneori prin aceasta, o calitate slabă și un randament termic scăzut. Unele profile chiar dacă respectă normele în vigoare privind cotele minime de grosime a pereților exteriori și gabarit, au o planeitate imperfectă și o strălucire aproape inexistentă; culoarea care ar trebui să fie de un alb imaculat, este de fapt un alb-gri sau alb-albăstrui, iar în cazul profilelor color, folia Renolit exfoliindu-se foarte ușor.

Un alt mod de a atrage clienții este acela de a insera în sigla firmei cuvinte ca: “Austrian Design”, “German Technology” sau chiar “Made in Germany”, ele referindu-se la faptul că design-ul profilelor este Austriac sau tehnologia folosită în fabricarea profilelor este Germană și în nici un caz că acestea sunt produse în acele țări. Ce este adevărat din toate acestea e că tehnologia este germană, Germania fiind prima țară care a început producția profilelor din P.V.C. pentru ferestre, celelate țări “inspirându-se” din experiența lor.

Așadar, vă îndemn să cereți producătorului de ferestre ales de dumneavoastră, date privind:

 – grosimea peretelui exterior care nu trebuie să fie mai mică de 3mm
 – toleranța maximă admisă pentru planeitatea suprafețelor exterioare mai mică de 0,2mm
 – clasa minimă de combustie – C2
 – profilele din P.V.C. să aibă cel puțin trei camare de izolare
 – armatura să fie din oțel zincat și să aibă grosimea de minim 1,5mm
 – geamul termopan să aibă grosimea minimă de 24mm și să fie confecționat din sticla Low E cu atmosfera de Argon
și nu în ultimul rând, firma cu care ați ales să colaborați să fie agrementată tehnic.

   Sperăm că veți alege calitatea în detrimentul prețului sau cel mai bun raport calitate – preț, investiția făcută în ferestrele cu geam termopan fiind una pe termen lung, aceasta amortizându-se totuși în timp prin economia de energie folosită pentru încălzirea locuințelor dumneavoastră.

Siguranța geamurilor

Pentru a vă relaxa trebuie să vă simțiți în siguranță. Pentru ca dumneavoastră să vă puteți relaxa atât acasă cât și în timpul călătoriilor vă stau la dispoziție ferestrele REHAU produse de Fabrica de Ferestre Trionec, în clase diferite de rezistență la pătrunderea prin efracție, în funcție de nevoi.


În ceea ce privește siguranță ferestrelor, se cunosc trei clase de rezistență: WK1, WK2 și WK3.

Siguranța de bază, WK1 se aplică în cazul ferestrelor greu accesibile – mansarde, etaje superioare altele decât etajul 1.Protecția de bază împotriva încercărilor de efracție în forță precum prin lovire, prin săritură, opintire cu umărul și în special acte de vandalism. În acest nivel este integrată și o protecție împotriva utilizării de pârghii simple.

Clasa de rezistență WK2 pentru ferestre ușor accesibile – etaj 1. Protecția ferestrei este astfel concepută încât să preîntâmpine dacă spărgătorul de ocazie încearcă cu ajutorul unor unelte simple precum șurubelnița, clește sau pană, să forțeze fereastra închisă și încuiată.

Clasa de rezistență WK3 pentru ferestre foarte ușor accesibile – parter, demisol. Se aplică o protecție suplimentară împotriva utilizării unei a doua șurubelnițe și a unei răngi cu gheare.

Desigur că ferestrele mai pot fi îmbunătățite cu folosirea unui geam termopan cu sticlă antiefracție sau așa numitul duplex 3.3.1 care sporește rezistența la pătrunderea în locuințe sau spațiile comerciale prin spargerea acestuia.

O altă componentă care este foarte importantă în siguranța ferestrelor este feroneria, care în cazul ferestrelor produse de firma noastră împiedică deschiderea geamului prin presarea punctelor de închidere cu ajutorul mânerelor HOPPE – Secustik

Condensul ferestrelor

    În cele ce urmează vă prezentăm câteva din cauzele ce aduc la apariția condensului și modalități de înlăturare a acestuia. Deci, înainte de a da vina pe geamul termopan proaspăt montat vă rugam să țineți cont de aceste recomandări și să înțelegeți că geamul nu produce umezeală ci că aceasta există în încăperea respectivă.

1. Casă nouă – pereții sunt neuscați fiind și proaspăt zugrăviți, emanând o umiditate foarte mare în aerul din încăperi. Ca remediu, se vor încălzi foarte bine camerele aerisindu-se foarte des.
2. Temperatura scăzută din încăperi – duce la scăderea temperaturii la suprafață interioară a geamului ceea ce duce la apariția condensului. Se vor încălzi mai bine încăperile.
3. Degajare de abur – din prepararea mâncării sau spălatul vaselor, duce la creșterea bruscă a umidității aerului. Se va aerisi imediat camera și se vor dota încăperile cu hote.
4. Acoperirea pereților în proporție foarte mare cu mobilă la o distanță foarte mică de perete – circulația aerului în încăpere se realizează anevoios, ceea ce duce la scăderea temperaturilor de suprafață. Se va mari spațiul dintre mobilă și perete.
5. Obturarea suprafeței radiante a caloriferului cu glafuri și perdele – duce la aceeași scădere a temperaturilor de suprafață. Se vor îndepărta perdelele și se vor practica orificii pentru îmbunătățirea schimbului termic.

Curățarea și întreținerea ferestrelor

   Imediat după montaj, rugăm a nu se îndepărta folia protectoare a profilelor decât dacă s-au refăcut în totalitate glafurile ferestrei. Această măsură suplimentară este pentru a proteja la maxim luciul și forma deosebit de netedă a profilului, împiedicând astfel mătuirea lui prin sablare cu resturile de nisip aferent zidăriei. Rugăm a se îndepărta folia protectivă în maxim trei luni de la data montajului,în caz contrar existând riscul imprimării foliei protective în textura materialului datorită factorilor externi (căldura excesivă, raze infraroșii, etc).

   Datorită suprafeței lor netede și încărcării cu substanțe antistatice și ignifuge, profilele “REHAU” din PVC pot fi ușor curățate.

  Pentru îndepărtarea petelor de murdărie provenind din praf și ploaie, se pot utiliza detergenți uzuali și apă călduță. Detergenții cu abraziune și materialele de frecat aspre nu se admit deoarece aspresc suprafață profilului și o mătuiesc în același timp.

  Murdăria ce apare în mod uzual la confecționarea ferestrelor, ca de exemplu grăsimi de la feronerie sau de la marcaje (pix, creion, marker) se îndepărtează cu apă și detergent. Nu se vor utiliza următoarele: benzină sau diluanți.