Vopsirea plasticului a fost întotdeauna o provocare, deoarece are o suprafață netedă, nepotrivită pentru vopselele standard.
La Trio Nec avem materialele și tehnologia necesară pentru a oferi, producătorilor și furnizorilor, servicii de pulverizare a elementelor din PVC. Această tehnologie de vopsire pe care o folosim formează un strat compatibil cu suprafața plasticului, rezultând un finisaj permanent care este, de asemenea, complet rezistent la intemperii. Prin acest proces specializat, putem vopsi orice element din PVC pentru a obține un finisaj durabil și atractiv.
CE FACEM?
• Aclimatizarea: este operația prin care profilele ce urmează a fi vopsite sunt aduse la o temperatură apropiată de cea la care se vopsesc respectiv 20-25°C.
• Pregătirea: este faza procesului tehnologic în care suprafeței ce urmează a fi vopsită i se îndepărtează folia originală de protecție, este desprăfuită prin suflare cu aer comprimat, se protejează zonele ce nu trebuiesc vopsite și este degresată cu agentul de degresare.
• Pregătirea vopselei: se alege culoarea, se scoate rețeta, se cântăresc componenții rețetei după care se amestecă bine și pe urmă se verifică culoarea dacă este în tocmai cu cea solicitată.
• Vopsirea: constă în aplicarea stratului de vopsea Alpocril EML LE pe suprafața proaspăt venită din faza de pregătire. Vopsirea se face în cabina de vopsire ce are parametri controlați și se aplică în prima fază un strat de vopsea cu o grosime de aproximativ 100 microni vopsea udă utilizând pistoale cu tehnologie HVLP.
• Uscarea 1: este operația prin care stratul de vopsea se lasă în camera de uscare cel puțin 2 ore pentru ca filmul de vopsea să se usuce în vederea operației ulterioare.
• Lăcuirea: constă în aplicarea unui strat de lac transparent acrilopoliuretanic bicomponent cu o ridicată protecție UV și mecanică peste suprafața vopsită.
• Uscarea finală: este faza procesului tehnologic în care suprafața vopsită și lăcuită anterior este introdusă în camera de uscare, care este un spațiu cu parametrii climaterici controlați în vederea asigurării condițiilor optime de uscare. Această etapă a procesului necesită minim 12 ore pentru o uscare în profunzime.
• Reînfolierea: constă în aplicarea unei folii de protecție pe suprafață cu scopul de a proteja produsul în fazele ulterioare de procesare până când acesta este montat pe clădire. Tot în această etapă se face și controlul final de calitate.
• Pregătirea de livrare: produsele ce au trecut prin toate etapele anterioare sunt așezate pe rastel sau pe paleti și sunt gata de livrare.
Întreg procesul tehnologic necesită un minim de 24 ore pentru realizare, în cazul vopsirii pe o singură față.
Gama de produse utilizată de firma noastră este recunoscută pe plan European și a trecut cu succes de testele efectuate de diverse institute independente de testare. În cadrul testelor s-au folosit diverse mărci de profile de PVC ce au fost vopsite și apoi supuse încercărilor.
Suprafețele din PVC vopsit au fost introduse în camera climaterică timp de 6(șase) luni ceea ce echivalează cu o perioadă de 7(șapte) ani în condițiile climaterice din Europa centrală. Prin acest test s-au urmărit factori precum rezistența la radiații UV, alternanța anotimpurilor.